Wetsuit care

Wetsuits zijn niet goedkoop, daarom wil je dat je wetsuit zo lang mogelijk mee gaat. Hoe zorg je hiervoor? In deze blog vertellen we hoe je ervoor kunt zorgen dat je wetsuit zo lang mogelijk mee gaat.

Uitspoelen

Het uitwassen van je wetsuit na je sessie is erg belangrijk, vooral bij zout water. Tijdens je sessie zweet je veel en om de kwaliteit optimaal te behouden moet je dit er uit wassen. De meeste wetsuit bevatten tegenwoordig gelijmde naden. Als je dit met heet water wast laat het snel los, was daarom altijd je wetsuit met koud water. 

Wetsuit

Drogen

Als je weet dat je na het uitspoelen van je wetsuit, het op korte termijn weer gaat gebruiken, kun je voor je eigen plezier het beste het wetsuit eerst binnenstebuiten laten drogen. Als je daarentegen weet dat je het wetsuit voor een langere periode niet gaat gebruiken, dan is het voor de kwaliteit van je wetsuit beter om het wetsuit weer terug te draaien. Wanneer je dit niet doet, komen er vouwen in het wetsuit, waardoor de kwaliteit van de isolatie op termijn verslechterd en je wetsuit dus minder warm wordt. Hang je wetsuit nooit direct in de zon, dit zorgt er voor dat het neopreen uitdroogt.

Ophangen

Wanneer je net thuiskomt van je sessie kun je je wetsuit het beste als een broek op hangen, Als je hem direct aan een hanger ophangt rekken de naden bij je schouders na een tijdje uit omdat een drijfnat wetsuit erg zwaar is. Als je hem daarna ophangt, zorg er dan voor dat je hiervoor een wetsuit hanger gebruikt, omdat een normale kledinghanger er ook voor zorgt dat de naden bij de schouders sneller slijten.

Wetsuit hanging

Wetsuit zeep

Na je wetsuit een paar keer gebruikt te hebben kan het gaat stinken, helaas gaat je wetsuit kapot als je het met normale zeep uitwast. Daarom hebben verschillende merken zeep geproduceerd waarbij het wetsuit geen schade oploopt. Wij hebben voor jou 5 soorten schoonmaakmiddel voor je wetsuit uitgezocht. Wij adviseren je om het wetsuit eens in de 3 maanden uit te wassen met een wetsuit/neopreen zeep.

Om goed voorbereid te zijn voor de winter sessie lees dan ook onze blog over de gevaren van surfer’s ear

 

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Deel deze blog