Milieubewust producerende kitesurf merken in 2021

De productie van kitesurfgear kan schadelijk zijn voor het milieu. Ook wordt er voor het verpakken van het kitesurfgear soms onnodig gebruik gemaakt van plastic. In deze blog gaan we het hebben over een aantal merken die hun producten milieubewust produceren.

Duotone

Duotone is zich bewust van de uitstoot die vrij komt bij het produceren van surfgear. Daarom probeert duotone CO2 neutrale producten te te gebruiken. Duotone gebruikt ook duurzame materialen zoals kurk, dit materiaal wordt vooral gebruikt op hun strapless boards. Kurk deukt niet snel in en werkt ook als een fantastische schokdemper. Kurk vormt na een lange periode van tijd altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Duotone gebruikt ook bamboe in hun surfboards, dit is een fantastisch sterk en ligt materiaal voor de buitenkant van de surfboards. Kijk hier op de website van duotone voor alle sustainability features.

ECOBOARD

Het ECOBOARD-project is gericht op het verminderen van de koolstofvoetafdruk, het vergroten van het gebruik (en het hergebruik) van hernieuwbare, gerecyclede en upcycled inputs en het verminderen van de toxiciteit binnen het fabricageproces van surfboards. Het ECOBOARD-project helpt de ‘’board-riding’’ community om hoogwaardige duurzame boards te bouwen.

Sabfoil

Sabfoil, gevestigd in de Adriatische kust stad San Mauro Pascoli, Italië, werd 12 jaar geleden opgericht. Moses heeft een positieve invloed gehad op de industrie door hun materialen uitsluitend uit Italië te betrekken. Dit verlaagt de ecologische voetafdruk van internationaal transport. Ze creëren gear voor kiteboarden, windsurfen en standaard surfen en breiden hun duurzame benadering ook uit naar andere gerelateerde sporten.

Sabfoil

Kold

Kold is ervan overtuigd dat veel dingen op het gebied van duurzaamheid zonder opoffering anders kunnen. Ten eerste gebruiken ze nul plastic in verpakkingen, ze verwerken materiaal van hun schroothoop zodat er zo min mogelijk afval verloren gaat. Hun meest innovatieve benadering is echter dat ze milieuvriendelijk materiaal gebruiken voor hun boards, zoals organische hars en glasvezel, waardoor ze in feite lichter en gemakkelijker te controleren zijn, wat bewijst dat groen denken zelfs de kwaliteit van uw product kan verbeteren.

CrazyFly

CrazyFly werd 21 jaar geleden opgericht door Jozef Bukovčák. Gevestigd in Nemšová, een kleine stad in het noordwesten van Slowakije. CrazyFly is een familiebedrijf dat al hun productie exploiteert vanuit één enkele faciliteit, waardoor de schade die het transport op het milieu oploopt, wordt verminderd. Ze negeren financiële bezuinigingen om kites van hoge kwaliteit te produceren die langer meegaan. Dit betekent dat je er het meeste uit kunt halen voordat je ze moet vervangen.

Airush Kiteboarding

Airush Kiteboarding is een bedrijf dat bij bijna elke beweging als bedrijf rekening houdt met het milieu. De kitetassen die Airush kiteboarding maakt, zijn gemaakt van gerecyclede flessen. Airush kiteboarding minimaliseert het gebruik van plastic in hun verpakking zoveel mogelijk. Airush heeft de visie om CO2-neutraal te zijn. Voor elke CO2-uitstoot die ze produceren, planten ze mangroven die de lucht zuiveren.

Lees nog meer blogs zoals deze op onze blogpagina

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Deel deze blog